Ga naar hoofdinhoud

Patrick Lemmen vierde in GP-kwalificatie

Patrick Lemmen, hier met Zimona Foto: Jacquelien van Tartwijk
Patrick Lemmen hield zich gisteravond goed staande in de uiterst spannende barrage van de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs in Opglabbeek. Met de Oldenburger Beau du Rouet werd hij vierde. Marlon Zanotelli en Wouter Devos moesten de eerste plaats delen, Yuri Mansur werd derde.

Vrijdagavond won Patrick Lemmen de eerste kwalificatieproef met de 13-jarige Balou du Rouet-zoon. Nu was Lemmen wederom foutloos, maar de tijd van 38.25 seconden leverde nu een vierde plaats op. Beau du Rouet heeft Lemmen pas kort onder het zadel, hij nam het paard over van de Turk Efe Siyahi. Hun eerste internationale optreden was vorige week in Lier.

De barrage van de 1.45m-proef verliep uitermate spannend. De Italiaan Marlon Zanotelli klokte met de 10-jarige Barcelona (v. Vittorio) exact dezelfde tijd als Wouter Devos die Emporio vh Holeinde (v. Fetiche Du Pas) onder het zadel had. Beiden reden ze nul in 36.49 seconden en moesten de eerste plaats delen. Voor Zanotelli is het de eerste overwinning met de KWPN’er Barcelona in hun eerste internationale optreden. Hij heeft de 10-jarige Vittorio-zoon overgenomen Harry Marshal.

Yuri Mansur reed Quartz de la Lande (v. Jenny de la Cense) naar de tweede tijd, 37.42 seconde. De Duitser Christian Kukuk maakte de top vijf rond met Alena 52 (v. Asca Z). Hilde Woudstra en Niels Knape waren ook beiden foutloos in de barrage op respectievelijk Titania (v. Clinton) en Cavendish (v. Cantos). Ze werden achtste en negende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.