Ga naar hoofdinhoud

Poolse overwinning in WB-GP Warschau

Er bleven vanmiddag slechts vier combinaties foutloos in de Wereldbeker-wedstrijd van Warschau. Jaroslaw Skrzyczynski kwam van deze vier in de barrage het snelst aan de finish en greep de zege. De Poolse ruiter zat in het zadel van Crazy Quick en passeerde de eindstreep in 41.73 seconden, bijna drie seconden sneller dan de nummer twee. De Nederlandse deelnemers in deze rubriek speelden geen rol van betekenis.

Sandra Piwowarczyk – Baluk zat net als Skrzyczynski in het zadel van een nakomeling van Chacco Blue. De Poolse amazone reed Chabento foutloos rond in de barrage en kwam in 44.60 seconden aan de finish, waarmee ze op de tweede plaats eindigde.

De derde foutloze barragerit was van de Hongaarse Mariann Hugyecz en de, eveneens van Chacco Blue afstammende, Chacco Boy. Zij kwamen in 46.47 seconden over de eindstreep en dat leverde hen de derde plaats op.
Kertu Klettenberg uit Estland bleef weliswaar foutloos in de eerste omloop met de KWPN-merrie Ulrike R, maar beëindigde de barrage voortijdig en kwam daarmee uit op de vierde plaats.

Henk Frederiks en Wesley Mulder kwamen ook aan de start in deze World Cup, maar wisten zich niet te plaatsen voor de barrage. Frederiks zat in het zadel van Corina en werd twaalfde met vier strafpunten en Mulder bleef met zestien strafpunten met A Kind Of Magic WM hangen op de 29-ste plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.