Ga naar hoofdinhoud

Primeur finale rijstijlcompetitie klasse B springen

Voor de beginnende springruiters is rijstijl heel belangrijk. Om meer aandacht te krijgen voor een goede rijstijl organiseert de KNHS dit jaar voor het eerst een rijstijlcompetitie in de klasse B met de finale op 29 augustus op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

De finale van de rijstijlcompetitie vindt een dag voordat de Hippiade Pony’s van start gaat, plaats in Ermelo. De opzet van deze competitie is eenvoudig. Tijdens de KNHS Regiokampioenschappen in het hele land organiseren de regio’s een kampioenschap of rubriek in de klasse B springen. Deze rubrieken worden gebruikt als selectiewedstrijden. Voorheen was het Regiokampioenschap in de klasse B het eindstation aangezien op de Hippiade alleen wordt gestreden om de KNHS-titels vanaf de klasse L. Maar dit jaar mogen de beste B-ruiters ook tegen elkaar strijden tijdens een finale in Ermelo.

De finale zal worden beoordeeld door een rijstijljury met daarin onder meer bondscoach van de pony’s Luc Steeghs (Kessel) en springtrainers Daan Nanning (Dalfsen), Hester Klompmaker (Buitenpost) en Faan Pompen (Lunteren). Alle ruiters krijgen cijfers voor hun manier van rijden en handige tips van de trainers om thuis mee aan de slag te gaan.

Om 11.00 uur wordt begonnen met de B-paarden (40 combinaties) en aansluitend strijden de pony’s in de categorieën D/E, C en A/B.

Meer informatie is te vinden op www.knhs.nl/hippiade.

Bron persbericht KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.