Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens: ‘Alle plannen uitgevoerd!’

Bondscoach Rob Ehrens was na afloop van de openingsrubriek van het springen op de Wereldruiterspelen in Caen om meerdere redenen een tevreden man. "We hebben vandaag goede resultaten neergezet, maar ik ben ook blij met de manier waarop dat is gegaan."

Na afloop van de eerste WK-omloop, een jachtparcours dat meetelt voor het landenresultaat, analyseert de bondscoach een lange, veelbewogen en interessante openingsrubriek van het WK-springen. “We hadden fitte paarden en goede ruiters. En dat is in wezen waar het hele spelletje om draait. Ik ben vooral ook zo tevreden omdat alle plannen die we hadden gemaakt precies zo zijn uitgevoerd. Voor vandaag betekende dat: met verstand rijden en dan zó snel dat we erbij blijven.”

Zo is het ook uitgepakt. Het Nederlandse team heeft dit keer na de eerste dag wél de aansluiting met de andere landen gehouden, dit in tegenstelling tot vorig jaar, toen Team Oranje op het EK in Herning na de eerste dag al achter het net viste. “Nu staan we erbij”, zegt Ehrens. “We hebben hier hele sterke concurrentie, dat zag je vandaag ook wel. Veel landen gaan hier voor de medailles. Maar we kunnen net zo goed meekomen als onze concurrenten. Wij gaan gewoon voor goud. Maar om dat te winnen, heb je ook altijd wat geluk nodig.”

Rob Ehrens onthulde dat de bondscoach vanmorgen na het lopen van het jachtparcours nog hebben aangedrongen op het verhogen van de hindernissen. “Het liep vrij licht. Maar de organisatie wilde niets veranderen vanwege het welzijn van de paarden. Maar als je ziet hoe de wedstrijd is verlopen, kan ik niets anders zeggen dan dat Frédéric Cottier heel goed werk heeft geleverd.”

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.