Ga naar hoofdinhoud

Springsteen en Davendy S sluiten WEF Week 5 af in stijl *UPDATE*

Jessica Springsteen hier met Davendy S. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
De vijfde ronde van het Suncast 1.50m Championship op het Winter Equestrian Festival in Wellington kwam gisteren op naam van Jessica Springsteen met de BWP'er Davendy S (v. Kashmir van 't Schuttershof). Ondanks vele goede klasseringen, was het dit jaar pas de eerste overwinning voor Springsteen op het Palm Beach International Equestrian Center. Harrie Smolders legde beslag op de zesde plaats met Aiyetoro.

Achttien van 67 combinaties kwalificeerden zich voor de barrage. Acht daarvan sprongen nogmaals foutloos rond in de barrage. De 24-jarige Springsteen liet van hen de snelste tijd noteren, namelijk 37,72 seconden. Eric Lamaze en de Selle Francais-merrie Rosana du Park (v. Kannan) waren net iets langzamer (37,85 seconden) en werden tweede.

“Ik was zo vastbesloten om te winnen vandaag. Woensdag ging ik heel hard, maar verkeek ik me in een lijntje, vrijdag werd ik tweede, dus vandaag ging ik er echt voor”, sprak Springsteen na afloop van de wedstrijd. Springsteen traint sinds 2015 in Nederland bij Edwina Tops Alexander, maar moet het in Wellington zonder haar trainster doen. “Ze komen niet hier, dus hier train ik bij Ben Maher, en dat is echt geweldig. Ben is zo relaxt, hij geeft je enorm veel zelfvertrouwen”, aldus Springsteen.

Meredith Michaels-Beerbaum en Unbelievable 5 (v. Manhattan) zijn aan een ongelooflijk goed festival bezig met alweer een top 3-klassering. Zo won het duo de tweede ronde van het Suncast Championship en werd tweede in de derde ronde. Dit keer nestelden ze zich op de derde plaats in het eindklassement.

Harrie Smolders bleef met de Concorde zoon Aiyetoro ook tweemaal foutloos, maar deed ruim drie seconden langer over zijn barragerit en moest genoegen nemen met de zesde plaats.

Bekijk hier de uitslagen

Bron: Persbericht / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.