Ga naar hoofdinhoud

Thuiszege voor Faleh Al Ajamai in GP Doha

Olivier Philippaerts hier met H&M Armstrong van de Kapel Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Er werd een spannende strijd gevoerd om de overwinning in de Grand Prix van Doha gisteravond. Faleh Al Ajamai ging er uiteindelijk voor thuispubliek met de zege vandoor, maar moest het daarvoor opnemen tegen Abdullah Sharbatly uit Saoedi-Arabië en zijn eigen landgenoot Ali Yousef Al Rumaihi.

In het zadel van zijn nieuwe paard Armstrong van de Kapel (Quasimodo Z), voorheen succesvol onder de Belgische topruiter Olivier Philippaerts, kon Al Ajamai het na twee foutloze rondes in de barrage opnemen tegen Al Sharbatly.
Al Sharbatly ging met Little Pezi wel van start in de barrage, maar gaf het voortijdig op.

Al Rumaihi liet de tienjarige Gunder zo hard galopperen dat hij met maar liefst zes seconden verschil sneller aan de finish was in de tweede ronde van het 1.60m parcours dan zijn landgenoot Al Ajamai, maar liet wel een balk vallen en mocht niet meer van start in de barrage.

De overwinning kwam niet helemaal als een verrassing, vorige maand werd de Qarari al tweede op het CSI5* Emir Sword Showjumping Festival in Doha achter de Portugese Luciana Diniz. Al Ajamai zat toen in het zadel van Come Soon.

Bron: Worldofshowjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.