Ga naar hoofdinhoud

Toch weer kort geding AES – KNHS op komst

Het ziet ernaar uit dat er toch een kort geding gaat komen met als inzet de openstelling van de nationale kampioenschappen voor jonge paarden door de KNHS. Eerder werd een vergelijkbaar kort geding afgeblazen omdat de KNHS een FEI-bewijs had aangedragen dat deelname van 'buitenlandse' paarden uitsloot.

Mr Diederik Molier, advocaat van het AES, stelt op grond van het onlangs vrijgegeven reglement voor deelname aan het WK voor jonge springpaarden in Lanaken dat de KNHS verkeerd met de FEI regels omgaat. Molier baseert zich met name op een passage over de toekenning van wild cards:
d.Wildcards can be provided to horses which for instance qualified themselves but have not been selected as their native country is not the same as their country of residence.

Molier en het AES vinden dat hieruit volgt dat nationale federaties dus open kampioenschappen moeten organiseren, anders kunnen ‘buitenlandse’ paarden zich niet kwalificeren voor het toekennen van een wild card. Nu de KNHS – na enige juridische schermutselingen – de kampioenschappen weer heeft ondergebracht bij het KWPN, kunnen feitelijk alleen KWPN’ers en NRPS’ers zich via het Nederlandse kampioenschap kwalificeren voor ‘Lanaken’.

Gezien de snel naderende selectie op het KWPN Kampioenschap om de Isah Cup en het WK in Lanaken wil het AES vóór aanstaande vrijdag 17.00 uur een ‘inhoudelijke en instemmende reactie’ van de KNHS ontvangen. Bij het uitblijven daarvan lijkt een kort geding onvermijdelijk.

Bron: Horses

 

 

2 reacties op “Toch weer kort geding AES – KNHS op komst

  • jw

    Opletten wat er geschreven wordt Vion Cup is niet meer is toch ISAH cup.

  • Marcel Dufour

    Als de KNHS nou echt principieel is laat ze dan ook alleen KWPN’ers opnemen in de vertegenwoordigende teams want eerst buitenlandse paarden uitsluiten maar ze daarna voor landenwedstrijden in de armen sluiten als dat uitkomt is een hypocrisie die zelden vertoond is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.