Ga naar hoofdinhoud

Van Gerwen oppermachtig in 1.40m in Mijas

Jody van Gerwen Foto De Paardenkrant
De zege in de rubriek over 1.40m op tijd was vandaag een prooi voor Jody van Gerwen en Balladium. De Nederlandse amazone was bijna drie seconden sneller foutloos aan de finish dan Alexandre Fontanelle uit Frankrijk, die tweede werd. De Spanjaard David Uson Olaso mocht zich als derde opstellen bij de prijsuitreiking van deze rubriek in Mijas.

Fontanelle zat in het zadel van Urtbreaker du Cara en voltooide zijn foutloze rit met de Toulon-zoon in 67 seconden, terwijl Van Gerwen de tienjarige Heartbreaker-zoon in 64.21 seconden over de eindstreep stuurde.

Uson Olaso zadelde Lord du Mont Milon voor deze rubriek en kwam in 67.77 seconden aan de finish met de zeventienjarige ruin. Emil Hallundbaek en Stakkato Dream uit Denemarken eisten met een foutloze rit in 71.95 seconden de vierde plek op en de Britse Anna Edwards maakte met Blazer B de top 5 compleet door in 73.53 seconden te finishen.

Rubriek voor zevenjarigen

Eerder vandaag was er ook Nederlands succes bij de jonge paarden.
Doron Kuipers eiste met El Capone M de zege op in deze Youngster-tour met een foutloze rit in 62.2 seconden. Daarmee was hij twee seconden sneller in de rubriek op tijd dan Alexandre Fontanelle, die met Jussica T tweede werd. James Paterson-Robinson en Charmer Girl M Z werden derde. Het duo uit Australië kwam aan de finish in 66.2 sconden.
Kuipers eindigde met Eldorado J nog een keer in de top 5. Met een foutloze rit in 66.9 seconden kon hij zich ook melden voor de vierde plek bij de prijsuitreiking.

Klik hier voor alle uitslagevan het 1.40.
lik hier voor alle uitslagen van de zevenjarigen

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.