Ga naar hoofdinhoud

Van Rijswijk vijfde in GP Spangenberg

Foto: Jeroen Spoolder
Janne-Friederike Meyer schreef zojuist de overwinning van de Grote Prijs van Spangenberg op haar naam en zorgde daarmee voor een thuisoverwinning. Landgenoot Holger Hetzel werd tweede en de Oostenrijker Max Kühner kon als derde op het podium plaatsnemen. Sabrina van Rijswijk eindigde op de vijfde plaats en Frank Schuttert werd zevende.

Meyer was met de tienjarige Charlotta ruim een seconde sneller foutloos aan de finish dan Hetzel en stopte de klok op 42.69 seconden.
Hetzel zat in het zadel van de elfjarige Legioner en passeerde de eindstreep in 43.87 seconden, waar Kühner en de achtjarige Chardonnay 44.54 seconden nodig hadden.

De Zweedse Irma Karlsson was met de twaalfjarige KWPN-merrie Wireina in 44.68 seconden net te langzaam voor een plek op het podium en werd vierde.
Van Rijswijk was met de elfjarige Zomodo P de langzaamste foutloze in de barrage. Met 45.25 seconden legde zij beslag op de vijfde plaats.

De Oekraïense Katharina Offel kwam het snelst aan de finish met Vita. De twee stopten de klok op 41.75 seconden, maar kregen vier strafpunten en moesten genoegen nemen met de zesde plaats.
Schuttert had eveneens vier strafpunten in de barrage met de tienjarige Arc de Triomphe, maar eindigde ondanks  de tweede snelste tijd op de zevende plek.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.