Ga naar hoofdinhoud

Veertienjarige Caitlin Liefsoens wint 1,30 m in Lummen

Archieffoto Jack Ansems (hier met met Uxlanie Go). Foto: De Paardenkrant
In het Belgische Lummen is gister de tweede week van de Spring Tour van start gegaan. De openingsrubriek, een 1,30 m-parcours direct op tijd, werd gewonnen door de pas veertienjarige Belgische amazone Caitlin Liefsoens. Zij reed Attitude Z (v. Air Jordan Z) in de snelste tijd van 57,43 seconden foutloos over de finish. Vorige week liep de Air Jordan Z-dochter bij de zevenjarigen nog succesvol onder het zadel van Alexander Liefsoens.

De Brit William Rekert werd tweede met Flair van Overis Z (v. For Pleasure). De Belgische Michiel Desmet en KWPN-merrie Zivolina (v. Solitair) waren goed voor de derde plaats. De Nederlandse amazone Maaike Schoormans eindigde met de tienjarige hengst Kapi de Villafranca (v. Papillon Rouge) als vijfde.

In het 1,20 m met barrage vielen alle Nederlandse deelnemers in de prijzen. Gabriel Coumans werd na een foutloze rit met de zevenjarige merrie Dominique (v. Namelus R) vierde. Jack Ansems moest met de zevenjarige ruin Dosco van de Postbaan (v. Con Air) in de barrage meerdere fouten incasseren en werd dertiende. Johnny Pals en de twaalfjarige Cantos-dochter Waronetta vielen met hun vijftiende plaats nog net in de prijzen.

In de tweede 1,20 m-rubriek was Henk Frederiks de enige Nederlandse deelnemer. Hij reed zijn zevenjarige KWPN-merrie Doutzen (v. Balou du Rouet Z) naar de elfde prijs.

In het 1,30/1,35 m direct op tijd voor zevenjarigen was er Nederlands succes voor Ruben Lamers. In de middagrubriek reed Lamers de KWPN-merrie Dimember (v. Tangelo van de Zuuthoeve) met een foutloze rit in 64,69 seconden naar de vierde plaats. In de avondrubriek reed hij zijn KWPN-merrie Dirginia (v. Van Gogh) in 70,49 seconden foutloos rond wat hem een vijftiende plaats opleverde.

Bij de vijfjarigen reed de Nederlandse amazone Anne Bakker de KWPN-merrie F. Umonia V (v. Marius Claudius) foutloos over de eindstreep, hetgeen haar een gedeelde eerste plaats opleverde. Later op de dag mocht Bakker nog een achtste prijs ophalen door in het 1,10 m met barrage haar zesjarige merrie Eline ZG (v. Contact van de Heffinck) in 41,98 seconden foutloos over de finish te rijden.

De rubriek voor zesjarigen leverde Jack Ansems een gedeelde overwinning op. Hij reed zijn KWPN-ruin Exploit Go (v. Lupicor) foutloos door het parcours.

Vandaag staan rubrieken van 1,30 m en hoger op het programma in Lummen, daarover later meer.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses/Equnews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.