Ga naar hoofdinhoud

Victorie voor Scott Brash in Miami

Scott Brash en Hello Forever Foto: Stefano Grasso/LGCT
Op de Longines Global Champions Tour in Miami kwam de Britse ruiter Scott Brash gisteravond als winnaar uit de strijd om de eerste prijs van de American Inventional-rubriek.

Uit een deelnemersveld van tweeënvijftig combinaties mochten er negen door naar de barrage. De nummer een van de wereld stuurde in deze beslissende ronde zijn nieuwe troef Hello Forever (v. For Pleasure), die pas sinds januari bij Brash op stal staat, foutloos rond in 33.35 seconden over het 1.50m/1.55m hoog parcours. Brash stuurde Sjeik Ali bin Khalid Al Thani uit Qatar nipt naar de tweede plaats. Hij scheurde namelijk met de Holsteinse merrie Concordija dertien honderdsten van een seconde later over de finish. De Duitser Daniel Deusser stopte met de Non Stop-nakomeling Pironella de klok op 34.14 seconden en nam met deze prestatie de derde podiumplaats in beslag.

De Amerikaanse Paige Johnson en Dakota (v. Calvados) finishten in 34.63 seconden en werden vierde. Johnson’s landgenoot Schuyler Riley sloot met de Action Breaker-dochter Dobra de Porceyo de top vijf af vanwege de gezette tijd van 35.46 seconden.

Voor Nederland kwamen Maikel van der Vleuten en VDL Groep Eureka (v. Chin Chin) aan de start. In de eerste ronde kreeg de combinatie vier strafpunten, wat hen uiteindelijk de vijftiende plaats opleverde.

Bekijk hier de uitslagen en de filmpjes van de ritten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.