Ga naar hoofdinhoud

Bertram Allen onverslaanbaar in Lichtenvoorde

De Grote Prijs van Oost Gelre was zojuist een prooi voor de Ier Bertram Allen, hij stuurde zijn KWPN-er Wild Thing L foutloos door de barrage in 30,95 seconden. “Dit was haar eerste Grand Prix-overwinning bij de senioren. Ze wint veel rubrieken, maar heeft normaal gesproken niet het vermogen voor de dikkere Grote Prijzen. Maar vandaag deed ze echt haar best”, aldus winnaar Allen.

Tim  Rieskamp-Gödeking uit Duitsland werd tweede met Quapitola De Beaufour in 31,60 seconden, terwijl de Brit Mark  Bunting derde werd met Simons broertje Eurohill´s Alcatraz. Vincent Voorn kwam met Athena net naast het podium.

In de eerste lijn nam de jonge Ier Bertram Allen veel risico door vier galopsprongen te rijden, in plaats van de voor de hand liggende vijf. “In de eerste ronde was het voor mij een normale vijf. Ik moest als tweede in de barrage dus ik wilde met een hoog ritme beginnen en om eerlijk te zijn was het een fout om vier galopsprongen te rijden”, lacht de coureur. “Ik had er vijf moeten doen, maar toen ik landde zag ik de vier en ging ik er voor. Vandaag pakte het goed uit, maar normaal gesproken niet!”

Bekijk hier de winnende rit

Bekijk hier het interview met Bertram Allen

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.