Ga naar hoofdinhoud

Fransen schitteren in Bordeaux

Nogal wat ruiters waren in Bordeaux op zoek naar dat kleine beetje punten om straks ook in de wereldbekerfinale in Göteborg te mogen starten. Maar na de eerste ronde was het voor onder meer Scott Brash en Pius Schwizer al over en uit. Maikel van der Vleuten, Patrice Delaveau, Michael Whitaker en Gregory Wathelet plaatsten zich wel voor de barrage met zeventien. Zij moesten in de barrage wel voorin eindigen om zich te plaatsen. Zowel Van der Vleuten als Delaveau haalden het met de hakken over de sloot.  De Fransen schitterden wel voor eigen volk, met Kevin Staut finaal op één, gevolgd door Simon Delestre.

Laura Renwick zette met Bintang II (v. Tangelo van de Zuuthoeve) de eerste foutloze rit neer in de barrage. Voordien was Whitaker met Viking (v. Jacomar) al in de fout gegaan. Adieu finale dus.

De Britse snelheidsduivel Renwick  bleef evenwel niet lang bovenin de tabellen. Marcus Ehning en Cornado NRW (v. Cornet Obolensky) doken meteen onder de tijd van de Britse, waarmee Ehning zich meteen verzekerde van een plaats voor de finale.

Daarmee lagen de kaarten duidelijk voor Edwina Alexander-Tops. De Australische moest voorin eindigen om zich te plaatsen voor de finale. Met Caretina de Joter (v. Caretino) sprong ze naar de leiding in de tussenstand.
Harrie Smolders liet zich daarna met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) betrappen op een foutje en ook voor Wathelet liep het fout, hij liet zich met Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthove) betrappen op twee springfouten. Voldoende om een kruisje te maken over de ambities voor de finale.

Maikel van der Vleuten sprong met VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) wel foutloos rond, maar finishte uiteindelijk als zevende. Net voldoende zo bleek na afloop om zich te verzekeren van een plaats in de finale in Göteborg.  Net als Patrice Delaveau met Lacrimoso (v. Landjunge) overigens.

Kevin Staut dook met Reveur de Hurtebise (v. Kashmir van het Schuttershof) wel onder de tijd van Tops. Met Simon Delestre en Qlassic Bois Margot (v. l’ Arc de Triomphe) als laatste starter was winst voor een Franse combinatie verzekerd. Delestre was uiteindelijk een zucht langzamer dan z’n landgenoot. Winst voor Staut dus, die net als Delestre al langer zeker was van de kwalificatie voor de finale.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses

2 reacties op “Fransen schitteren in Bordeaux

  • Sander

    Maikel heeft genoeg punten gehaald, want hij staat 19e in het klassement, maar Edwina Alexander telt niet mee in de deze league, omdat ze voor Australië uitkomt. Dus dan schuift maikel naar de 18e plaats, dus is hij net geplaatst voor de WB finale….

  • Sander

    En Patrice Delaveau staat gewoon 17e, dus die is ook geplaatst voor de finale……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.