Ga naar hoofdinhoud

Wereldkampioen Vigo d’Arsouilles naar huis

Vigo d'Arsouilles en Philippe Le Jeune Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na tien jaar gestald te hebben gestaan bij Philippe Le Jeune is de 18-jarige Wereldkampioen van 2010, Vigo d’Arsouilles (Nabab de Reve x Fleuri du Manoir), terug naar huis gekeerd. Hij heeft weer zijn intrek genomen bij Joris de Brabander van Stal de Muze in Sint Niklaas.

Philippe Le Jeune en de BWP-hengst hadden een glansrijke sportcarrière samen. In 2010 wonnen zij individueel goud op de Wereldruiterspelen in Lexington. Met het landenteam pakten ze dat jaar de bronzen medaille. Het duo nam ook deel aan twee Europese kampioenschappen. Zo behaalden zij in 2009 in Windsor individueel een negende plaats. Op het EK van Madrid in 2011 was er een zevende plaats met het Belgische team. Een jaar later maakten zij deel uit van het Belgische team op de Olympische Spelen in Londen. Na de tweede ronde moest Le Jeune hem wel terug trekken uit dit kampioenschap. Deze Olympische Spelen zouden zijn allerlaatste wedstrijd zijn. In dat jaar nam de hengst zelfs nog afscheid van de sport.

Vigo d’Arsouilles werd bij de stamboeken BWP, KWPN, SBS, SF en OS goedgekeurd voor de dekdienst. Nadat zijn carrière in de sport voorbij was, werd hij volledig ingezet voor de fokkerij.

De BWP’er werd verder nog diverse keren uitgeroepen tot ‘Paard van het Jaar’. In 2011 werd hij door BWP benoemd tot Ambassadeur van het stamboek.

Bron: Equnews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.