Ga naar hoofdinhoud

Zwitserse zege in 1.45m Parijs

Maikel van der Vleuten Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De zege in het CSI5* parcours over 1.45m op de Longines Masters in Parijs was zojuist een prooi voor Martin Fuchs. De Zwitser stuurde zijn Uzo van het Hobos Z ruim twee seconden sneller over de eindstreep dan zijn landgenoot Pius Schwizer, die tweede werd. Maikel van der Vleuten was met de elfde plaats goed voor het beste Nederlandse resultaat.

 

Schwizer zat in het zadel van de negenjarige  Leonard de la Ferme CH en klokte na zijn  foutloze rit af in 56.02 seconden, terwijl Fuchs daar 53.73 seconden voor nodig had met zijn negenjarige zoon van Up To Date Miltoo.
De Britse Jessica Mendoza mocht zich met Sam de Bacon als derde opstellen bij de prijsuitreiking. Zij stuurde zoon van Kashmir van Schuttershof in 58.98 seconden over de eindstreep.

Christian Ahlmann en Philippe Rozier maakten de top 5 compleet. De Duitse ruiter stuurde zijn Caribis Z in 60.51 seconden rond en de Fransman deed dit Unpulsion de la Hart, eveneens een nakomeling van Kashmir van Schuttershof, in 60.70 seconden.

Van der Vleuten zadelde voor deze rubriek de achtjarige zoon van Numero Uno, Cupido. Het duo bleef zonder fouten, maar was met 66.39 seconden op de klok net niet snel genoeg voor een plek in de top 10.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.