Ga naar hoofdinhoud

GCT-winst voor Ludger Beerbaum en Chiara

Ludger Beerbaum en Chiara
Ludger Beerbaum heeft zojuist de Global Champions Tour in het Franse Chantilly gewonnen door zijn topmerrie Chiara (v. Contender) sensationeel kort voor de voorlaatste sprong te draaien en zijn één galopsprong achterstand op Daniel Deusser weg te poetsen. Dat leverde hem 100.000 euro op.

Voor volle tribunes met enthousiast Frans paardenvolk bewezen acht combinaties uit zeven verschillende landen hun wereldklasse met twee foutloze omlopen. Daaronder Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker), die met een foutje als zevende finishte.

Het was Daniel Deusser die de meest efficiënte barragerit leek neer te zetten met First Class van Eeckelghem (v. Balou du Rouet), maar zijn leermeester Beerbaum kon het 0,7 seconde sneller en dat scheelde 40.000 euro aan prijzengeld.

“Het kon niet beter”, verzucht Ludger Beerbaum, die ook al in Hamburg won. “Chiara sprong heel goed. Ik had in de barrage iets geluk op hindernis drie, maar aan de andere kant: zonder geluk win je niet. Ik wist dat Daniel één galopsprong minder reed na de dubbel, maar die vijf galopsprongen zag ik niet. Dan maar een zes heel ‘steady’ en daarna die heel strakke wending.”

Het derde geld van 45.000 euro ging naar de Colombiaan Daniel Blueman met de in december KWPN erkende hengst Conconcreto Apardi (v. Corland). Edwina Tops-Alexander sprong ook drie foutloze omlopen met Caretina de Joter (v. Caretino) en werd vierde. Luciana Diniz had met Fit For Fun (v. For Pleasure) zit op de tweede prijs, maar kelderde met een foutje naar de vijfde plaats.

Voor Nederland kwam ook Lisa Nooren aan de start, die met een balkje in de eerste omloop als 19e finishte met VDL Groep Sabech d’Ha (v. Qredo de Paulstra).

Christian Ahlmann staat nog aan de leiding in de GCT-tussenstand, maar Ludger Beerbaum is alvast naar de tweede plaats opgeklommen. Derde staat Rolf-Göran Bengtsson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.