Ga naar hoofdinhoud

Stal Lips erkend als Talent Trainings Centrum

Lips Stables, gevestigd op Stoeterij De Vloeiweide in Breda is door de KNHS erkend als eerste Talent Trainings Centrum (TTC) in de discipline eventing. In de discipline dressuur werden Academy Bartels in Hooge Mierde en Dressuurstal van Baalen in Brakel al eerder erkend als Talent Trainings Centrum.

Gisteravond heeft Maarten van der Heijden, directeur Topsport van de KNHS, officieel het TTC-schild aan de gevel van Lips Stables bevestigd. Dit gebeurde onder het toeziend oog van Tim en Martin Lips, sponsoren, Stichting Foundation 2016 en andere personen die Team Lips een warm hart toedragen.

De KNHS wil de doorstroming van talenten uit de regio naar de top nog meer bevorderen. Vandaar dat trainers van het Trainersplatform met accommodaties die minimaal Nationale beloften scouten en trainen, gestimuleerd worden een TTC op te richten. Door dit certificeringssysteem, dat in lijn is met de NOC*NSF-normen en ook door andere sportbonden wordt gebruikt, wordt kwaliteit gewaarborgd en wildgroei voorkomen. Een TTC-vermelding staat voor uitstekende trainingsfaciliteiten en een hoog opleidingsniveau in de paardensport.

Tim Lips vertelt: “Vooral in de topsportcultuur is veel te winnen. We lopen nu nog best wel ver achter bij dressuur en springen.” Het doel van Lips is duidelijk, Nederland wil ook in de eventing medailles gaan halen op de Olympische Spelen. “We moeten nog veel stappen maken, maar we willen inderdaad de wereldtop bestormen.”

Klik hier om de video van Omroep Brabant te bekijken.

Bron: Horses/KNHS/OmroepBrabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.