Ga naar hoofdinhoud

Startvolgorde finale FEI Nations Cup bekend: ‘Wanneer ons eerste paard de ring uitkomt staan we bovenaan’

Wanneer je land nog nooit heeft meegestreden in de finale van de FEI Nations Cup voor springruiters is het niet ideaal om de eerste startpositie te loten. Maar Chef d' Equipe van Nieuw-Zeeland, Helena Stormans, bekijkt het positief: "Wanneer ons eerste paard de ring uitkomt staan we in ieder geval aan de leiding." Nederland gaat vanmiddag in Barcelona om 14.30 uur als tweede van start.

Een latere startpositie in het deelnemersveld kan de ruiters en team managers nog de mogelijkheid geven om iets in hun strategie te wijzigen op basis van de eerste starters. De Spaanse Chef d’ Equipe Marco Fuste ziet het als een voordeel om als twaalfde land te starten: “We kunnen een paar combinaties bekijken dus dat geeft ons een klein voordeel – maar de hindernissen blijven voor iedereen hetzelfde. Duitsland is de titelverdediger in Barcelona en lootte de veertiende startpositie. “We hebben genoeg tijd om de andere teams te bekijken en te beslissen wat onze strategie zal zijn. De toegestane tijd is ook een bepalende factor waar we op zullen letten.”

Startvolgorde

Vanmiddag om 14.30 uur gaat de eerste ronde van start. De startvolgorde voor de eerste ronde van de finale is als volgt: 1, Nieuw-Zeeland; 2, Nederland; 3, Zwitserland; 4, UAE; 5, Groot-Brittannië; 6, België; 7, Ierland; 8, Verenigde Staten; 9, Italië; 10, Zweden; 11, Frankrijk; 12, Spanje; 13, Brazilië; 14, Duitsland; 15, Canada.

Parcoursbouwer is de uit Spanje afkomstige Santiago Varela. Zijn taak voor vanmiddag zal zijn om met zijn opgave de beste acht teams voor de finale op zaterdagavond te selecteren De overige zeven landen rijden de troostfinale op vrijdagavond. Naast de lucratieve prijzenpot ligt er ook een bonus van  €150.000,- klaar voor de dubbel nullers.

Programma

Het programma voor de ontknoping van de LONGINES FEI NATIONS CUP™ Finale voor springruiters is als volgt:

Donderdag 28 september – 14.30 uur start eerste ronde

Vrijdag 29 september – 21.00 uur start troostfinale (Challenge Cup)

Zaterdag 30 september – 21.00 uur start finale

Bron: FEI.org / De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.