Ga naar hoofdinhoud

Stephanie Beek wint LT-selectie op automatische piloot

Update
Stephanie Beek-Peters. Foto: Lonneke Ruesink
Voor de tweede keer op rij scheef Stephanie Beek-Peters in de Lichte Tour een Subtopselectie op naam. Met haar Etoile Riche d’Apardi (v. Sir Oldenburg) won ze vorige maand de tweede selectie in Hulten en vandaag was ze in Boxtel met 70,72% opnieuw de beste.

Stephanie Beek-Peters en de achtjarige zoon van Sir Oldenburg gingen als een van de eerste combinaties van start in de Lichte Tour-rubriek. “Ik ben zo ziek dat ik me verontschuldigd heb bij de organisatie en gelijk naar huis gereden ben”,  vertelt de amazone. “Later kreeg een een appje dat ik gewonnen had. Daar ben ik super blij mee.”

Veel achten

“Doordat ik zo ontzettend belabberd ben, heb ik niks gevoeld en helemaal op de automatische piloot gereden. M’n groom vertelde dat het er goed uitzag en later kreeg ik een foto van m’n protocol. Er stonden veel achten op, waaronder voor de series. We hadden een paar kleine storingen, zoals in een pirouette. Daar sprong hij achter even om en toen gelijk weer terug. En na de uitgestrekte galop kregen we een stomme fout in de wissel”, legt Beek-Peters uit.

Goede uitgangspositie

De amazone kijkt enorm uit het het NK volgende maand in Ermelo. “Ik heb er heel veel zin in. Met twee gewonnen selecties hebben we een goede uitgangspositie. Eddy is een geweldig paard en groeit met de week.”

Leeftijdsgenoten volgen

Twee leeftijdsgenoten van de achtjarige winnaar Etoile Riche d’Apardi bezetten de rest van de top drie. Karen Nijvelt reed haar WK-paard Elysias (v. Jazz) met 70,33% naar de tweede plaats. Ilse van Cranenbroek en de Ampère-nazaat Emerald S waren goed voor 69,80% en eindigden daarmee als derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Sandy van Boxmeer: ‘We hebben de stijgende lijn te pakken’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.