Ga naar hoofdinhoud

Steve Guerdat en Bianca Ruiter en Paard van het Jaar in Zwitserland

Steve Guerdat met Bianca. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Onder Steve Guerdat is de Zweeds gefokte Bianca (v. Balou du Rouet) uitgegroeid tot een zeer succesvol springpaard. Het afgelopen jaar liep de combinatie regelmatig bovenin het klassement mee, wat leidde tot de uitverkiezing Paard van het Jaar in Zwitserland. Maar ook Guerdat zelf werd geëerd als Ruiter van het Jaar. 

Bianca kwam halverwege 2015 bij Steve Guerdat onder het zadel. Vanaf het begin was het paar succesvol. Het afgelopen jaar was de Zwitserse springruiter achtste in de wereldbekerfinale in Omaha met de Balou du Rouet-merrie. Op de Europese kampioenschappen in Gothenburg was er team brons voor het paar. Eind vorig jaar werd Guerdat nog tweede in de Grand Prix en een derde in de wereldbeker in Lyon.

Guerdat Ruiter van het Jaar

Op het CSI in Zürich werd niet alleen Bianca in de bloemetjes gezet, ook Steve Guerdat zelf. Hij werd uitverkozen tot Ruiter van het Jaar in Zwitserland. Hij sprong tien keer foutloos voor het Zwitserse team, waarvan vier dubbel nul, in Nations Cup wedstrijden in 2017. Ook won hij tien keer een Grand Prix.

Bron Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.