Ga naar hoofdinhoud

Successen voor Nederlandse paarden in Grand Prix Tryon

De top drie in de Grand Prix van Tryon bestond gisteren uit Nederlandse paarden. De KWPN-hengst Zonnekoning eindigde op de eerste plaats met Katie Poag, de KWPN-ruin Breaking Dawn werd tweede met P.J. Rizvi en de door Muriel Blackstone gefokte Dr. House maakte met Tuny Page de top drie compleet.

Poag vond Zonnekoning, die ze ‘Ziggy’ noemt, zes jaar geleden in Nederland en heeft de hengst sindsdien onder het zadel. Vorige maand boekte het duo in Wellington hun eerste Grand Prix-zege met 68.820%. Gisteren kreeg Poag 68.840% voor haar proef en won ze voor de tweede keer. “Het is zo leuk om te merken dat we steeds iets beter worden”, aldus de 37-jarige amazone na afloop. “Dit is echt heel speciaal voor mij, want hij is mijn eigen paard.” Voor de Amerikaanse is Ziggy haar eerste internationale Grand Prix-paard en ze hoopt volgend jaar deel uit te maken van het Amerikaanse team voor de wereldruiterspelen.

Record

Poag en Ziggy verbeterden hun persoonlijke record, maar ook Rizvi en Breaking Dawn behaalden hun beste score sinds drie jaar. Afgelopen winter in Florida boekten ook zij hun eerste overwinning in de Grand Prix en gisteren werden ze tweede met een resultaat van 68.222%. De zoon van Akribori kwam eerder uit op het hoogste niveau met Ashley Holzer en nam met de Canadese amazone deel aan de Olympische Spelen in Londen in 2012.

Dr. House

Arlene Page en de Oldenburger-ruin van Blue Hors Don Schufro kwamen gisteren voor de derde keer uit op het hoogste niveau. In februari won het duo de Special in Wellington met een resultaat van 71.629% en in maart eindigden ze, eveneens in Wellington, zowel in de GP als in de Special op de tweede plaats. Gisteren kreeg Dr. House een score van 68.100% op het CDI in Tryon en werd daarmee derde.

Bron: Dressagenews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.