Ga naar hoofdinhoud

Succesvol wedstrijdrentree voor Montgomery en Loughan Glen

Clark Montgomery met Loughan GlenFoto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
De Olympische Spelen in Rio mondde uit tot een ware desillusie voor Clark Montgomery. De Amerikaanse eventingruiter moest met zijn toppaard Loughan Glen (v. Limmerick) in de cross vroegtijdig opgeven. Terug in Amerika bleek het paard een losse chip in zijn knie te hebben. Een operatie en een periode van herstel volgde. Inmiddels is de combinatie weer voor het eerst in de wedstrijdring verschenen. 

Na een goed seizoen in Engeland kwalificeerde de combinatie zich voor de Spelen. In Rio ging het mis met het Iers gefokte paard. In de dressuur was hij al niet goed en na twee stops in de cross wist Montgomery dat de ruin iets mankeerde.

Vaderland

Na de operatie van het paard in Amerika, besloot de ruiter zich weer te vestigen in zijn vaderland. Afgelopen weekend verscheen het duo aan de start op Ocala Winter II en zette daar direct goede resultaten neer door een goede dressuurproef en slechts een seconde buiten de tijd in de cross te finishen.

Rolex Kentucky

Volgens de ruiter voelt de ruin weer als vanouds aan. Stiekem heeft de Amerikaan een planning gemaakt voor de rest van het seizoen. Deelnemen aan de viersterren Rolex Kentucky staat daarbij hoog op het lijstje.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Eventingnation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.