Ga naar hoofdinhoud

Suppenkasper wint kür-première in Cappeln

Helen Langehanenberg met Suppenkasper (v. Spielberg) Foto: Equitaris.de/Michael Rzepa
Helen Langehanenberg is in de winning mood met de door F. van de Poel uit Haps gefokte negenjarige Suppenkasper. Nadat de Duitse topamazone met de Spielberg-zoon de Grand Prix op het CDI4* in Cappeln had gewonnen, was ze ook de beste in de kür op muziek. De ruin van haar vriend, de dierenarts David Lichtenberg, liep in zijn kür-debuut naar 75.975%. Bordeaux (v. United) werd met Isabel Freese derde (72.425%).

Het debuut van Suppenkasper in de internationale kür op muziek verliep goed. “Suppenkaspers eerste internationale kür-optreden was ook voor mij spannend”, vertelde Helen Langehanenberg, “je weet tenslotte niet hoe het gaat in zo’n première, hoe het paard zal reageren. Maar hij heeft weer super meegewerkt, net als eerder in Compiegne en Balve. Op een paar kleine foutjes na deed hij alles goed.”

‘Nog nooit zo overtuigd geweest’

En enthousiast vertelt Langehanenberg verder: “Ik ben nog nooit zo overtuigd van een paard geweest als van Suppenkasper. Een paard met alle mogelijkheden, die met zijn negen jaar alleen de routine nog mist. Bij hem moet ik mezelf altijd wat afremmen, ik doe nog niet alles wat hij me aanbied.”

Bordeaux derde

De tweede plaats in de kür ging naar de Amerikaanse Kathleen Raine met Breanna (v. Brentano II), zij kreeg 73.05%. De Noorse stalamazone van Paul Schockemöhle werd derde met de KWPN-hengst Bordeaux met 72.42%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.