Talentvolle Hoover wint vierjarigen GMB Wintercompetitie

Zoï Snels met Hoover. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk

De machtig springende Clinton-zoon Hoover van Team Nijhof en gereden door hun stalruiter Zoï Snels kreeg de hoogste punten in de finale van GMB Wintercompetitie voor vierjarige paarden. De schimmel kreeg in de tweede omloop een 9,5 en een 9 voor het springen van de juryleden Peder Fredricson en Piet Raijmakers jr. en scoorde in totaal 54.40. Nick van den Broek zette zijn succesreeks voort door met Huub HBC (v. Charisma) tweede te worden.

In de eerste omloop overtuigde de Clinton-zoon Hoover al met Zoï Snels, maar in de tweede omloop was hij nog beter. Jurylid Peder Fredricson, de zilveren medaille winnaar van Rio, was enthousiast: “Een zeer goed paard, die voor en achter met goede techniek springt en een fijne galoppade heeft.” Met 54.40 ging de overwinning naar het fokproduct van de gebroeders Bosch uit Luttenberg.

Veel vermogen

Huub HBC van de HBC stal werd door de winnaar van de vijfjarige competitie Nick van den Broek goed voorgesteld. De zoon van Charisma kreeg goede punten (twee keer een 9) en lovende woorden van de jury: “Een paard met veel vermogen en techniek.” Met 53.60 werd het paard tweede.

Lenige Honey T

De derde plaats was voor Rielke Roeland met de lenige en vlugge merrie Honey T. De dochter van Bacardi VDL kreeg ook 53.60 punten, maar werd in de tweede ronde iets lager beoordeeld dan Huub HBC.

De top vijf werd volgemaakt door Beanke Roeland op Hakuna Matata (v. Corland) met 52.40 en Ivo Bisscher reed H Umonia (v. Cliff Z) naar 51.00 punten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.