Ga naar hoofdinhoud

Thalia Rockx met ruim 70% naar zege in teamproef junioren

Met een totale score van 70,630% ging Thalia Rockx er zojuist in Roosendaal met de overwinning vandoor in de teamproef van de junioren in Roosendaal. Rockx was met Golden Dancer de enige, die een score boven de zeventig procent kreeg, maar de zege was niet helemaal unaniem. Emma-Lou Becca werd tweede, maar werd door een van de juryleden op de eerste plaats gezet.

Rockx maakte afgelopen september in Uden haar juniorendebuut met de Bretton Woods-zoon, dat ze met dik zeventig procent won. Daarna mocht hij even lekker met vakantie en dat heeft hem niet slecht gedaan, want vandaag kon Rockx in deze internationale proef ook de zege op haar naam schrijven. Het duo kreeg mooie cijfers voor onder andere de verruimingen in galop, het schouderbinnenwaarts en de draf-appuyementen.

Top vijf

De onderlinge verschillen in de rest van de top 5 waren klein. Becca kreeg met Komet (v. K2) in totaal 69,504% waarmee de Luxemburgse amazone maar net boven Suraya Hendrikx met Dear Friend bleef. Het duo uit België kwam met 69,460% uit op de derde plaats.

KWPN’ers

Alice Campanella en de KWPN-hengst Chin Chan K (v. Samba Hit II) kwamen in totaal uit op 69,324%   en daarmee op de vierde plaats. De Italiaanse amazone werd gevolgd door Daphne van Peperstraten, die met Greenpoint’s Cupido de top 5 compleet maakte. Van Peperstraten en de KWPN-ruin van Johnson eindigden bij jurylid Jeannette Wolfs op de eerste plaats samen met Rockx, maar kwam met de totaalscore uit op 69,189%.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.