Ga naar hoofdinhoud

Thalia Rockx in vorm bij junioren en young riders

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl Thalia Rockx en Verdi de la Fazenda
Thalia Rockx deed vandaag hele goede zaken op Geldrop Hippique. Ze kwam bij zowel de junioren als de young riders aan de start en noteerde met beide paarden ruime A-kaderscores. Bij de junioren pakte ze met 5% afstand de zege. Bij de young riders moest ze alleen Lina Uzunhasan met Donna Ray (v. United) voor zich dulden.

De jonge amazone is dolblij met hoe haar paarden liepen. “Golden Dancer de la Fazenda is nog jong, maar hij heeft zich al zoveel ontwikkeld. Hij is in korte tijd veel sterker geworden in zijn gedragenheid en in zijn manier van gaan. Er is nog steeds zoveel ruimte voor verbetering, maar ik heb echt zó enorm van hem genoten vandaag”, vertelt ze enthousiast over de Bretton Woods-nakomeling, waarmee ze met 72,61% ruimschoots haar tweede A-kaderscore noteerde.

Inkomen
Met Verdi de la Fazenda (v. Florett As) werd ze tweede bij de young riders met 70,79%. “Na het EK heeft hij een welverdiende pauze gehad. Ik moest er nu ook weer even inkomen met hem. We hadden nog wat kleine dingetjes, maar hij liep wel ontzettend fijn. Ik ben echt ontzettend blij met hoe ze allebei gingen. Ik hoop dat we in Roosendaal internationaal mogen starten.”

Dubbel trots
Vader Johan Rockx voegt nog toe: “Ik ben echt ontzettend trots op Thalia, want ze reed echt super! Daarnaast was ik ook enorm trots op de nummer twee bij de junioren; Annelotte Felix en Amos de la Fazenda. Amos hebben wij gefokt en het is geweldig om te zien dat je fokproduct het dan zo goed doet. Dubbl trots dus vandaag!”

B-kaderscores
Annelotte Felix noteerde 67,84% . De derde plaats was voor Milou Dees en Fransesco (v. Florencio) met 66,31%. Chiel van Bedaf en Bond’s Painting (v. OOSeven) werden vierde met 66,17%. Dezelfde score was voor de nummer vijf Nicole Verschoor en Charmander (v. Hohenstein).
Bij de young riders won Uzunhasan met 71,45%. Meike Kroot bezette de derde plaats met Vince (v. OOSeven) met een B-kaderscore van 68,64%. Ook Robin Bernoski noteerde een B-kaderscore (68,42%) met Velazquez (v. Krack C). Laura Quint bezette plaats vijf met Edison (v. Johnson) met 67,41%.

Bekijk hier de complete uitslagen.
Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.