Ga naar hoofdinhoud

Theo Hanzon en Helena op eenzame hoogte

Update
Theo Hanzon met Helena van het Goorhof. Foto: Quillemette Kraaikamp
Met een score van 70,85% hebben Theo Hanzon en Helena van het Goorhof (v. Gribaldi) met grote afstand de Grand Prix van de Subtopwedstrijd in Velddriel gewonnen. Hanzon reed met de zwarte ballerina pas zijn tweede wedstrijd in deze klasse, nadat hij drie weken geleden op hun debuut ook al de 70%-grens doorbrak.

“Ik heb heel fijn gereden en ben super tevreden”, reageert Theo Hanzon na zijn proef. “Helena voelde bij het losrijden gelijk heel fijn en bleef er in de proef goed aan trekken. De eerste wissel in de zigzag mocht vloeiender en bij het uitrijden van de eerste pirouette bleef ik iets te veel sturen”, analyseert de ruiter. Hanzon is ook in zijn nopjes met het jurycommentaar: “Ze vonden Helena een paard met heel veel basiskwaliteit. Net als op ons Grand Prix-debuut jureerde mevrouw Wolfs en ze vond dat Helena nu al weer beter door de proef liep. Echt super leuk om te horen!”

Kilometers maken

Een vast omlijnde planning heeft Hanzon nog niet. “Ik zou het leuk vinden om van de winter op de indoorkampioenschappen te rijden en haar ook internationaal te starten. Helena begint al met meer routine door de proef te lopen en we gaan lekker kilometers maken op dit niveau.”

Stephanie Beek domineert Lichte Tour

In de Prix St. Georges was Stephanie Beek-Peters met afstand de beste. Ze reed de zevenjarige Etoile Riche D’apardi (v. Sir Oldenburg) naar 69,34%. Marieke Pijnenburg startte D’avanti (v. Jazz) voor de tweede keer in deze klasse. Hun rit werd beloond met 66,51% en het rode lint. De kleine groep Intermédiaire I werd aangevoerd door Denise van den Dries. Ze behaalde met haar Oscar-nazaat De Vito een score van 65,59%.

ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar waren de oranje linten voor Anke Maas en Sandy van Boxmeer-Westerhuis. Beide amazones reden één proef. Maas reed Boaz (v. Sandreo) met 64,14% naar de zege in proef 35. Van Boxmeer en Earth Wind and Fire (v. Lord Loxley) wonnen proef 36 met een score van 66,14%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.