Ga naar hoofdinhoud

Timmermans: ‘Ach hij is tien, laat hem ’t maar een keer verknallen’

Exclusief
Margo Timmermans, hier met Catch Me Foto: Melanie Brevink
"Natuurlijk baal ik dat ik dit klere-eind heb gereden en dat ik vervolgens m'n paard niet over de korte zijde krijg, maar ach, hij is tien jaar. Laat hem 't maar een keer verknallen", zegt Margo Timmermans over haar twee niet zo geslaagde proeven in de Wereldbekerwedstrijd dressuur in Göteborg. 

Gisteren noteerde Timmermans met Catch Me (v. Dream Catcher) 63,82 procent in de Grand Prix en vandaag zat er niet meer in dan 62,74 procent in de kür. De oorzaak van de uitblijvende scores: een erg kijkerige en gespannen Catch Me, die zijn gedachten niet echt bij de proef had.

Kanon afschieten

“Normaal kun je bij Catch Me een kanon afschieten tijdens de proef en dan nog blijft hij gewoon doorlopen, maar hier was hij erg kijkerig op de korte zijde. Dat kwam volgens mij omdat er op de eerste dag een heel stel fotografen langs de kant stond en daar was hij van geschrokken.”

“De kijkerigheid was vandaag iets minder dan gisteren, maar alsnog gingen er een paar dingen mis, waardoor ik achter de muziek aan moest rijden in de kür en het niet meer klopte.”

Tien jaar

De nuchtere dressuuramazone kan niet wakker liggen van de lage scores. “Tuurlijk baal je, maar hij is tien jaar en heeft nog nooit een proef verprutst. Dat hij dat nu een keer doet, maakt mij niet zoveel uit. Als hij vijftien zou zijn en het dan zou gebeuren, zou het een ander verhaal zijn.”

Bijna 74 procent voor Katja Gevers

Katja Gevers en Thriller (v. Gribaldi) kwamen ook voor Nederland aan de start in Göteborg. Zij lieten een score noteren van 73,68 procent in de kür.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.