Ga naar hoofdinhoud

Timothee Anciaume wint driesterren GP Vichy

Foto: Lonneke Ruesink
De Grote Prijs van Vichy kreeg gisteren een spannende ontknoping.  Timothee Anciaume was met Olympique Libellule voor eigen publiek zijn twaalf concurrenten in de barrage te snel af. De Nederlandse springruiters maakten een springfout in het basisparcours en eindigden in de middenmoot. 

Het Franse publiek mocht zich verheugen op acht landgenoten in de volle barrage. Tot hun vreugde reed Anciaume de dertienjarige SF goedgekeurde hengst Olympique Libellule foutloos rond in 41,23 seconden en bleef daarmee de eveneens foutloze Spanjaaard Santiago Nunez Riva in het zadel van de Concorde-nazaat Vidar nipt voor.

De Ierse Captain Michael Kelly werd zonder fouten in 42,82 seconden derde met Ringwood Glen voor Frédéric David met Baloussini, die in 44,08 over de streep kwam.

Rogier Linssen reed de pas achtjarige Lupicor-zoon Cupicor met een balk naar de negentiende plaats. Zaterdagavond was het duo nog zevende  in een direct op tijd wedstrijd over 1,50m. Amber Fijen zag ook een balk vallen in haar basisparcours met de Chacco Blue-dochter Briljant en werd 24e.

Klik hier voor de volledige uitslag van de GP van Vichy

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.