Ga naar hoofdinhoud

Madeleine Witte-Vrees wint eerste onderdeel NK Senioren

Update II
Madeleine Witte Vrees met CenninFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het was tot op het allerlaatste moment hartstikke spannend in de Grand Prix, die zojuist als eerste onderdeel van het NK werd gereden in Ermelo. Madeleine Witte-Vrees kwam met Cennin als laatste in de baan en ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Deze uitslag was vooraf niet helemaal verwacht, maar hoewel het een verrassende uitslag was, was het wel terecht. De jonge Vivaldi-zoon liet een hele goede proef zien en kreeg zelfs een tien op het protocol voor de wisselserie om de pas.

Madeleine Witte Vrees met CenninFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het verschil tussen Witte-Vrees en Gal met Zonik was slechts 0,38% en de juryleden waren ook niet unaniem in hun oordeel. Naast de tien voor de serie kreeg de vos onder andere ook negens voor de drafversterkingen en de uitgestrekte stap. Het enige dat niet helemaal goed ging in de proef van Witte en Cennin was een wisselserie om de twee.

 

Edward Gal heeft na zijn rit met Glock’s Zonik de leiding van Hans Peter Minderhoud overgenomen. Gal kreeg in totaal 77.500% voor zijn proef met de zwarte hengst. Jurylid Adriaan Hamoen was de enige, die het paar na zijn proef niet op de eerste plaats zette en de score van 74.4%, die Hamoen gaf verschilde maar liefst zes procent met de punten van Monique Peutz.

Edward Gal met Glock’s ZonikFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zonik bouwde wat spanning op in de galop en dat resulteerde in foutjes in de wisselseries en de eerste pirouette. In het drafgedeelte was de hengst wel sterk en ook de passage was zeer expressief.

Hans Peter Minderhoud eindigde uiteindelijk op de derde plaats (76.960%)met Glock’s Johnson TN en Gal volgde met  Glock’s Voice (74.3%) op de vierde plek.

 

Hans Peter Minderhoud met Glock’s JohnsonFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hans Peter Minderhoud heeft Glock’s Johnson TN er scherp aan staan in Ermelo. Haast iets te scherp, zo lijkt het aan het begin van de proef. De spanning gaat ten koste van de stap, maar gedurende de proef komt Johnson er goed in en imponeert hij met een goede piaffe-passage tour en een sterke galopreprise.

Net als bij de Young Riders ontsieren incidenten het senioren kampioenschap. Maar liefst vier ruiters verlaten voortijdig de ring. Tongproblemen bij respectievelijk Westpoint en Helena van het Goorhof maakten een vroeg einde aan de Grand Prix-ritten van Scholtens en Hanzon. Ook Tommie Visser-Van Puijenbroek geeft er met Top’s Zoë vroegtijdig de brui aan, nadat de merrie spoken zag bij een tv-camera en ook Joyce van Schaijk besluit af te groeten met Well Done Sollenburg.

Edward Gal en Voice royaal bedeeld

Na de eerste starts in het eerste onderdeel van het seniorenkampioenschap gaat Edward Gal niet onverwacht aan de leiding met Glock’s Voice (74.3%).De 74.3% van Edward Gal en Glock’s Voice was royaal bedeeld. De proef was bepaald niet vrij van fouten, met name in de piaffes. Ook in galop sprong de hengst een keer om.

Four Seasons, het paard waar Diederik zo graag mee naar het EK wil, staat achter Voice met 73,68%.

Edward Gal met Glock’s Voice Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Achter Gal staat Madeleine Witte Vrees met Wynton (71.08%).

Madeleine Witte-Vrees met Wynton Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na een nette proef met zijn nieuwe troef Rentino kwam er voor Diederik van Silfhout 70.88% op het scorebord te staan.

Diederik van Silfhout met Rentino Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

 

In totaal komen 26 combinaties aan start in de Grand Prix.

Uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.