Ga naar hoofdinhoud

Top vijf klassering voor Ben Schröder

De eerste dag van het CSI2* op het Sentower Park in Opglabbeek werd gisteren afgesloten met een dubbele 1.40m-rubriek, de kwalificatie rubrieken voor de Grote Prijs. In de eerste groep werd Ben Schröder met een vijfde plaats de beste Nederlander op Complemento. In deze groep pakten Yves Houtackers en Gerco Schröder ook prijzengeld mee. In de tweede groep was Tom Martens de beste Nederlander op plaats dertien.

De beide 1.40m proeven werden direct op tijd verreden. Koen Vereecke was in groep 1 de snelste op de merrie Fetard de la Pomme (v. Querlybet Hero), het paar finishte in 65.69 seconden. Hij werd gevolgd door twee Argentijnse combinaties, Maria Victoria Chiaperro met Grama Solitario en Matias Albarracin op Cannavaro 9 (v. Cornet Obolensky). De laatste won twee weken geleden in Sol de Mayo de Grand Prix. Ben Schröder reed de Contender-zoon Complemento naar de vijfde tijd. Yves Houtackers en Gerco Schröder bezetten respectievelijk de achtste en twaalfde plaats met  de paarden Chiara Blue Diamond (v. Chacco Blue) en Glock’s Champioens Ludwig (v. Ludwig’s As). Houtackers debuteerde met 9-jarige merrie Chiara Blue Diamond. Het paard werd voorheen gereden door de Slowaak Patrick Eibner.

In de tweede groep sprong de Fransman Damien de Chambord op Playboy de St. Simeon (v. Gris des Bruyeres) naar de overwinning. Hij was ruim zes seconden sneller dan de nummer twee Kobe Hendrix met Galoubet Fravanca (v. Caretino). In deze groep moesten Tom Martens met Callas (v. Casall) en Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco Blue) genoegen nemen met de dertiende en veertiende plek.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.