Ga naar hoofdinhoud

Topdebuut op hoogste internationale niveau voor Ehrens en Hisa

Update
Glasgow van het Merelsnest liet vandaag in de Grote Prijs van Odense maar weer eens zien dat hij nauwelijks onderdoet voor Jur Vrielings eerste paard Zirocco Blue. Het paar moest alleen de Oekraïense Alisa Danilova met Dinero de Laubry voor laten gaan. Robbert Ehrens leverde een topprestatie door bij zijn internationale 1.60 m-debuut met Hisa in de Grote Prijs als derde te eindigen.

Voor het CSI in Odense verscheen de zoon van bondscoach Rob Ehrens nooit eerder op het hoogste internationale niveau van de springsport aan de start met Hisa. En vandaag in Odense, in een zware Grand Prix over twee ronden, was het meteen raak.

In de eerste ronde bleven Jur Vrieling en Robbert Ehrens foutloos. Samen met de vierfouters mochten zij door naar de tweede omloop tegen de tijd. Hier werden de jongens van de mannen gescheiden. Slechts twee deelnemers bleven volledig foutloos, waaronder Vrieling. Afgelopen vrijdag waren Ehrens en Vrieling al de steunpilaren van een uit drie combinaties bestaand Nederlands team dat in de landenwedstrijd knap beslag legde op de tweede plaats.

Bondscoach – en vader van Robbert – Rob Ehrens over het debuut van zijn zoon: “Ik dacht dat het nu wel kon. Maar toen ik vrijdag dat parcours van de landenwedstrijd liep, bleek het wel erg hoog en breed te zijn gebouwd. Ook de Grote Prijs was pittig. Ik ben plezierig verrast door hun prestaties en kan niet anders zeggen dan dat ik dik tevreden ben over Robbert.”

Twee vermogende nakomelingen van Nabab de Reve eindigden vandaag dus vooraan in de Grote Prijs van Odense. Dinero de Laubry won de strijd, Glasgow van het Merelsnest was een halve seconde langzamer. Robbert Ehrens en Hisa kregen in de tweede omloop een balk, maar de debutanten waren anderhalve seconde sneller dan de Duitser Christian Hess met Caivano (v. Chacco-Blue) en de Belg Wilm Vermeir met Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Uitslag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.