Ga naar hoofdinhoud

Topruiters naar Beijing voor coaching en wedstrijd

Het 'Bird's Nest', het Olympisch Stadion in Beijing, ontvangt komend weekend de mondiale top der springruiters voor de Longines Masters. Ruiters als Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum, Simon Delestre en Jeroen Dubbeldam zullen niet alleen in het zadel strijden tegen de beste Chinese ruiters, maar ze ook met raad en daad bijstaan. 

Een bijzonder concept volgens mede-organisator Frank Kemperman: “Als je met de beste ruiters kunt concurreren, kun je je ontwikkelen tot een hoog niveau.” De uitgenodigde ruiters fungeren duidelijk niet alleen als concurrent, maar vooral ook als coach. Zowel praktisch als theoretisch staan ze hun Chinese collega’s bij, met als doel de hippische sport in China verder te ontwikkelen.

Op vrijdagavond is er voor het eerst een teamwedstrijd. Zondag wordt er gestreden om de Longines Grand Prix. Ook ruiters als Gerco Schröder, Marco Kutscher, Roger-Yves Bost, Jane Richard, John Whitaker en Gregory Wathelet zullen deze week naar Beijing vliegen.  Alle ruiters rijden op geleende paarden.

Bron: Reiterrevue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.