Ga naar hoofdinhoud

Tumor in buik doodsoorzaak Codarco

Chloe Reid hier met CodarcoFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Woensdag maakte Chloe Reid bekend dat haar beste Grand Prix-paard Codarco (v. Darco) was overleden. De doodsoorzaak was nog niet bekend. In een officiële verklaring op de website World of Showjumping laat de Amerikaanse amazone nu weten dat na autopsie bleek een tumor in zijn buikholte de oorzaak van zijn overlijden was. De Ierse hengst werd slechts elf jaar oud. 

Codarco bracht de laatste dagen door in de Palm Beach Equine Clinic. Vorige week donderdag waren de eerste verschijnselen van pijn bij ‘Cody’ te zien, waarop hij naar de kliniek werd overgebracht. “Voor mij is het een geruststelling te weten dat hij niet lang heeft hoeven te lijden”, schrijft Chloe Reid in haar verklaring. Ze bedankte het medische team dat voor de Darco-zoon heeft gezorgd de afgelopen dagen.

Trainer Markus Beerbaum

Ook bedankte Reid Markus Beerbaum die het paard voor haar gevonden had en haar trainde. Het bracht de Amerikaanse veel succes. En Reid vergat ook de groom Sigrun Land niet die Cody jaren lang verzorgde. “Zij hield net zo veel van Cody als Markus en ik.”

Laatste start ruim een week geleden

De dood van Codarco kwam onverwacht, ruim week geleden was Chloe Reid nog op de WEF in Wellington met de hengst. Hij liep daar met vier strafpunten door zijn eerste 1,50m-parcours sinds de terugkeer uit Europa. Het afgelopen jaar was het paar succesvol op de Europese tour met onder andere een derde plaats in de 5* Grand Prix van Falsterbo. Ook maakten Reid en Codarco een aantal malen deel uit van het Amerikaanse Nations Cup team.

Bron World of Showjumping

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.