Ga naar hoofdinhoud

Twee ton voor Valerie Vaanholt

Valerie Vaanholt. Foto FotoTrailer
Spannende sport was er op de eerste dag van Jumping de Achterhoek ook in de L-finale om de Louis Venhorst Fourage Trophy met voorgeselecteerde deelnemers uit Gelderland en Overijssel. Valerie Vaanholt ging als eerste van start in de barrage en dook na hindernis twee niet rechtsaf, maar linksaf om zo snel mogelijk bij de volgende hindernis te komen. Dat deden de meesten haar niet na en aan het eind was zelfs met dat trucje niemand in staat om de 17-jarige amazone en haar Armani (v. Wolfgang) te kloppen.

Joanne Kral kwam nog het dichts in de buurt met Coco Chanel RV (v. Silverstone). De derde deken ging naar Julian Kok met de vijfjarige Everytime EBH (v. Diamant de Semilly).

Als extra prijs won Valerie Vaanholt twee ton aan Duits kruidenhooi, beschikbaar gesteld door Louis Venhorst Fourage. “Dus als mijn paard straks heel dik is, dan weet je waarvan”, lacht de tweevoudige Twente Cup winnares bij de pony’s. Voorlopig heeft ze genoeg hooi, aangezien Armani haar enige paard is. “Klinkt trouwens wel leuk, dat we nu kunnen zeggen dat we twee ton hebben gewonnen”, grapt vader Jos Vaanholt.

Klik hier voor de uitslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.