Ga naar hoofdinhoud

Michel Hendrix heeft de GP-smaak te pakken

De overwinning in Bolesworth, twee weken geleden, was de mooiste uit het ruiterleven van Michel Hendrix. De Limburger voegde hier vanmiddag op Papendal nog een zeer aansprekende Nederlandse GP-zege aan toe, die van de Provincie Gelderland.

Acht ruiters in de barrage, waaronder vier Nederlanders en drie daarvan bezetten het podium. In  een Limburgs duel hield Hendrix zich de 17-jarige Sanne Thijssen van het lijf. De bloedvoorzichtige Con Quidam (v. Quinar) was een fractie langzamer (0/39,57) dan Hendrix’ constant presterende topper Baileys (v. Indoctro), die in 38,88 de klok stopte. Op de derde plaats eindigde Henk van de Pol met de Hannoveraans en KWPN-goedgekeurde hengst Spartacus (0/39,78).

Michel Hendrix en zijn Indoctro-zoon Baileys, rechtstreeks verwant aan Laura Krauts topper Liberty, moesten in Arnhem ook afrekenen met sterke buitenlandse concurrenten. De altijd snelle Jessica Mendoza stuurde haar tweede paard Sam de Bacon naar 0/40.40 en moest met het vierde geld genoegen nemen. Cameron Hanley en Falco van Spieveld werden vijfde.

Marc Houtzager – vorige week ook al vertegenwoordigd in de Rotterdamse GP-barrage, bevestigde zijn goede vorm door met Sterrehof’s Bylou als achtste te eindigen (4/40,97).

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Michel Hendrix heeft de GP-smaak te pakken

  • frank tuerlings

    het was weer top daar op Outdoor Gelderland ben er 4 dagen geweest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.