Ga naar hoofdinhoud

Tweede overwinning Jil-Marielle Becks in Lichte Tour Hagen

Video
Jill-Marielle Becks met Damon's Satellite (v. Damon Hill)
In de Prix St.Georges was Jil-Marielle Becks donderdag nog oppermachtig in Hagen bij Horses & Dreams. Ze reed Damon’s Satelite unaniem naar de zege. Vanmorgen slopen er een paar oneffenheidjes in de Inter I, maar opnieuw mocht Becks de hoofdprijs in ontvangst nemen. Patrick van der Meer liep met de KWPN-hengst Chinook net het prijzengeld mis, door zeer uiteenlopende plaatsingen werd hij negende.

De juryleden zaten vanmorgen in de Inter I niet op een lijn. Jil-Marielle Becks kreeg wel de winnende score van 72.684% met haar Damon Hill-zoon Damon’s Satelite, maar het jurylid bij E, Yuri Romanov, zette haar op de zesde plaats terwijl Elisabeth Koffmahn en Alban Tissot haar op kop plaatsten. De niet vloeiend uitgevoerde wissels om de drie sprongen leverden cijfers op van 5,5 tot een 8.

Debuut Bonamour

Ook bij Hubertus Schmidt varieerde de plaatsingen van eerste tot zevende. In de einduitslag werd Schmidt direct achter Becks tweede op de Westfaalse hengst Bonamour 2, met 72.553%. De zevenjarige zoon van Bonifatius beleefde zijn internationale debuut in Hagen. Hij was in 2015 de topper van de Westfaalse voorjaars eliteveiling en ging voor 160.000 euro naar zijn Koreaanse eigenaar.

Dekhengsten in top vijf

Kathleen Keller nam de derde plek voor haar rekening met Das Projekt (v. Dancier). Zij scoorde 71.842% met twee eerste plaatsen en een achtste. De top vijf werd volgemaakt door de goedgekeurde hengsten Desario (v. Dimaggio) onder Oliver Oelrich en de Vivaldi-zoon Blue Hors Veneziano met  de Deen Daniel Bachmann Andersen in het zadel.

Groot juryverschil

Patrick van der Meer kreeg met Chinook dezelfde score in de Inter I als in de Prix, 69.605%. Op onderdelen zaten de juryleden niet ver uit elkaar, maar in de einduitslag was er een groot verschil. Romanov en Koffmahn zagen Van der Meer als vierde, Matthiesen en Tissot plaatsten de combinatie als zeventiende.

Sa Coeur dertiende

De nummer twee uit de PSGSa Coeur, was onder Insa Hansen erg gespannen in de Inter I en kon de goede prestatie van donderdag niet herhalen. De combinatie kwam niet verder dan een dertiende plaats met 68.842%.

Klik hier voor de uitslag.

Kijk hieronder de video van de winnende proef van Becks en Damon’s Satelite (van Clipmyhorse.tv):

En de proef van Patrick van der Meer met Chinook:

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.