Ga naar hoofdinhoud

Tweede plaats voor Kuipers in Mijas

Doron Kuipers Foto De Paardenkrant
Het was vandaag Benjamin Wulschner, die oppermachtig was in de 1,40m-rubriek op tijd in het Spaanse Mijas. De Duitse ruiter liet La Darca (v. Landos) bijna vier seconden sneller finishen dan Doron Kuipers, die tweede werd. De Zweedse Antonia Andersson maakte de top drie compleet van deze Master-tour.

Kuipers zadelde de Canturano-zoon Diablo F, waarmee hij in februari ook al succesvol was op de Costa del Sol-tour en liet de hengst in 62,26 seconden finishen. Hiermee was Kuipers op zijn beurt ruim twee seconden sneller dan de Zweedse combinatie. Andersen zat voor deze proef in het zadel van IC Magic van de Bien (v. Cicero) en voltooide de rit in 64,83 seconden.

Top vijf

De top 5 werd verder compleet gemaakt door de Britten Steven Franks en Lara Whiteway. Franks was met Abdul Aziz (v. Diamant de Semilly) met 65,50 seconden net iets sneller dan zijn landgenote die met VDL Groep Alitta (v. Karandasj) in 65,54 seconden finishte. Deze KWPN-merrie werd eerder gereden door Maikel van der Vleuten en kwam toen uit tot op 1,50m-niveau.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.