Ga naar hoofdinhoud

Tweede plaats voor Lily Engelsman in Children-GP Opglabbeek

Het internationale concours voor de jeugd in het Belgische Opglabbeek sloot vandaag af met de Grand Prix-rubriek voor de Children. De Britse ruiter Oliver Fletcher was met afstand het snelst foutloos in deze rubriek met Little Business en ging er met de zege vandoor. Lily Engelsman was met Whipped Cream goed voor de tweede plaats. De Nederlandse amazone, die de afgelopen dagen meerdere successen boekte op dit Youth Festival, was naast Fletcher de enige, die de lei schoon hield in de barrage.

Van de twaalf combinaties, die uitkwamen in deze Grand Prix, bleven er vijf foutloos. Engelsman was uiteindelijk het langzaamst van deze vijf met de Cantos-dochter, maar kon met de foutloze rit toch de tweede prijs in ontvangst nemen. Vrijdag werd het duo derde, gisteren wonnen ze de Children-rubriek en vandaag sloten ze het concours af met de tweede plaats.

Top vijf

Emilia Housen was met Barika van de Helle (v. Clearway) de enige combinatie uit België, die zich geplaatst had voor de barrage. Het duo, dat vorige maand voor het eerst gezamenlijk aan de start kwam in Opglabbeek, kreeg vier strafpunten. Housen was ruim een halve seconde langzamer dan Max Wachman met Cesha OLD (v. Casiro I) en mocht zich voor de prijsuitreiking achter het Ierse duo opstellen. De top 5 werd verder compleet gemaakt door Jules Orsolini met Zazoe (v. Kupido) uit Frankrijk.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.