Ga naar hoofdinhoud

Tweede plaats in U25-kür Rotterdam voor Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene

uan Matute Guimon met Don Diego Ymas Foto: Bettine van Harselaar
Jeanine Nieuwenhuis eindigde zojuist in de kür op muziek voor ruiters onder de 25 in Rotterdam op de tweede plaats met TC Athene. De Nederlandse amazone moest alleen Juan Matute Guimon met Don Diego Ymas voor laten gaan, die net geen anderhalf procent meer kreeg van de juryleden. Alexandra Barbancon Mestre eindigde net als gisteren in de U25-GP op de derde plaats.

Nieuwenhuis kreeg in totaal 73.650% voor haar optreden met de twaalfjarige United-hengst en werd door een van de juryleden op de eerste plaats gezet. Twee van de andere vier juryleden plaatsten het duo op de tweede en twee op de derde plaats.

Stoere kür

Nieuwenhuis was zelf na afloop van haar rit meer tevreden dan gisteren: “Athene liep veel beter dan gisteren, toen moesten we steeds op- en afzadelen vanwege het onweer, iedere keer werd de starttijd verder uitgesteld. Vandaag was hij beter bij de les en liep hij een heel stoere kür.”

Niet unaniem

De zege voor Guimon was ook niet helemaal unaniem. Vier van de juryleden plaatsten de Spaanse ruiter, die in eigen land begin deze maand overtuigend kampioen werd in deze leeftijdsklasse, op de eerste plaats en eentje zette hem op de vierde plaats. De hoogste score kreeg Guimon met de Don Frederico-zoon van de jury bij H, 79.375% en de minste punten, 71.200% van de jury bij B.

Guimons landgenote Barbancon Mestre kreeg voor haar kür met de KWPN-hengst Bolero in totaal 73.270%, waarmee ze zich net als gisteren als derde op mocht stellen voor de prijsuitreiking.

Top vijf

De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door Anna-Louisa Fuchs met  Rodrigos E.H. en Diana Porsche met Di Sandro OLD. Fuchs was gisteren in de U25-Grand Prix goed voor het beste resultaat en de enige score boven de zeventig procent, maar vandaag moest de Duitse amazone genoegen nemen met de vierde plaats met 71.390%. De Oostenrijkse Porsche maakte de top 5 compleet met de De Niro-zoon met een score van 70.720%.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.