Ga naar hoofdinhoud

Podiumplaatsen voor Nederlanders op openingsdag CSI de Peelbergen

Kristian Houwen met Edinburgh Foto: Melanie Brevink
Op de eerste dag van de tweede outdoor editie van CSI De Peelbergen vandaag konden de Nederlanders de zege niet opeisen in de Medium en de Big Tour. Kristian Houwen pakte in de rubriek over 1.40m de tweede plek en Paul van Wylick deed dit in de rubriek over 1.45m. In de Youngster Tour was het wel een thuisoverwinning, Pim Mulder en Ecanto J galoppeerden met een ruim verschil het snelst over de eindstreep.

Medium Tour

Sam Polleunis en Holiday vh Taubershof uit België legden in deze tijdsrubriek over 1.40m overtuigend beslag op de overwinning. Het duo kwam foutloos aan de finish met 64.44 seconden op de klok waarmee ze maar liefst twee seconden sneller waren dan Houwen en Cilydi. De Nederlandse ruiter finishte in 66.46 seconden met zijn negenjarige KWPN-merrie van Contendro II en werd gevolgd door Julie Wells met de KWPN-gefokte Carmen, die in 66.71 seconden de eindstreep passeerden.

De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door de Zweedse Sofia Westborg met Gitta van de Wezelseheihoeve en de Belgische Maartje Verberckmoes met Cous Cous.

Big Tour

In de rubriek over 1.45m op tijd was de zege een prooi voor Sarah Breuer met Quite Quick. De Duitse amazone was met de zoon van Quite Easy ruim anderhalve seconde sneller aan de finish dan Van Wylick met Slytherin. Het Nederlandse duo kwam met 62.03 seconden aan de finish terwijl het Duitse koppel afklokte op 60.52 seconden.

Net als in de Medium Tour kwamen er verder geen Nederlandse combinaties in de top 5. De Zweedse Anna Persson stuurde Cash Man naar de derde plek, Jaclyn Duff en Ceasar Z mochten zich als vierde opstellen voor de prijsuitreiking en Ali Al Khorafi uit Koeweit maakte met Cheril de top 5 compleet.

Youngster Tour

De Youngster Tour werd verreden over twee fasen over 1.35m. Mulder stuurde zijn KWPN-ruin van Canturano in 29.16 seconden over de finishlijn en was daarmee ruim sneller dan Judith Emmers met Quenelle d’OR. De Duitse amazone kwam in 29.91 seconden aan de finsih met de Zangersheide-merrie. De derde plek in deze rubriek was voor Julie Welles en Charming Fellow Z. De Amerikaanse amazone finishte in 30.25 seconden met de BWP en AES goedgekeurde hengst. Hanne Mertens en Dieu Merci Van ‘T Meulenhof uit België volgden op de vierde plaats en Mel Thijssen maakte met Enrique de top 5 compleet.

 

Klik hier voor alle resultaten van de Medium Tour
Klik hier voor alle resultaten van de Big Tour
Klik hier voor alle resultaten in de Youngster Tour

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.