Ga naar hoofdinhoud

Tweede zege Von Bredow en Zaïre in Frankfurt

Jessica von Bredow-Werndl en Zaïre Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Grand Prix Special in Frankfurt werd zojuist afgesloten met een overwinning voor Jessica von Bredow met haar KWPN merrie Zaïre-E (v. Son de Niro), de tweede zege op rij voor de Duitse amazone. Voor Patrick van der Meer was er opnieuw een vierde plaats met de Rousseau-zoon Zippo.

Jessica von Bredow had het minder makkelijk dan gisteren in de Grand Prix met de dochter van Son de Niro. De sensibele merrie bouwde spanning in galopgedeelte, nadat ze een storing kreeg op de korte zijde na het aangalopperen. Toch loodste Von Bredow Zaïre knap foutloos door de proef en eindigde op een score van 75.529% en werd unaniem als eerste geplaatst.

De meeste concurrentie kreeg Von Bredow van de geroutineerde combinatie Fabienne Lütkemeier en de zeventienjarige D’Agostino FRH (v. De Niro). Verrassend kreeg Lütkemeier een stuk minder punten dan haar landgenote voor een foutloze proef, 72.608%.

Ook de derde plaats ging naar Duitsland, Victoria Michalke reed de Stedinger-merrie Novia 6 naar 69.039% en kon Patrick van der Meer net voor blijven. Van der Meer was minder tevreden over de proef dan gisteren, er slopen een paar kleine foutjes in. De laatste overgangen piaffe-passage voor de galoptour verliepen niet vloeiend. In de beide series om de pas kwamen ook kleine foutjes. Mooi was de aanleuning, altijd licht, en het paard liep tevreden door de test. Het percentage voor Van der Meer kwam uit op 68.922%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.