Ga naar hoofdinhoud

Uitstekend weekend voor Merel Blom in Polen

Merel Blom werd vandaag tweede in het eindklassement van de lange driesterren eventingwedstrijd in het Poolse Strzegom. Met haar toppaard Rumour Has It N.O.P. finishte ze nipt achter de Belgische Karin Donckers met Fletcha van ´t Verahof. Het verschil tussen de amazones bedroeg slechts 0,10 strafpunt.

Het bleef tot het einde toe spannend. Blom won gisteren glansrijk de cross, maar had minder punten bij de dressuur verzameld dan Donckers. Het kwam er voor beiden op aan om foutloos te springen. Dat deden ze uiteindelijk allebei én binnen de tijd, waardoor het goud naar België ging. Derde in het eindklassement werd de Zwitserse Eveline Bodemüller met Waldmann.

Naber -Lozeman zilver in lange 2*

Alice Naber-Lozeman maakte gisteren een fout in de individuele 3* cross country en werd gediskwalificeerd. Gelukkig kon ze zich in de lange 2* wedstrijd revancheren, al moest ze op de laatste dag wel de eerste plaats afstaan. Met ACSI Zamzam werd ze tweede in het eindklassement, nadat er twee balken waren gevallen in het springparcours. De Finse Sanna Siltakorpi ging er op Bofey Click met de overwinning vandoor. Merel Blom werd in deze rubriek vijfde met Ceda.

Korte tweesterren niet voor Blom

Merel Blom stond er ook goed voor in de korte 2* eventingwedstrijd. Met The Quizmaster (v. Albaran xx) was ze gisteren na de cross opgeklommen naar de tweede plaats. Haar dressuurproef vrijdag, was al goed voor een vierde positie. Helaas ging het ook bij haar in het springparcours minder soepel, twee balken brachten Blom naar de zesde plek in het eindklassement van deze wedstrijd. De rubriek werd gewonnen door de Duitser Kai Rüder met Coin Toss. Ook de tweede, derde en vierde plaatsen waren voor Duitsland.

Overige resultaten

Blom startte ook nog in de lange 1* rubriek, met Limited Edition. Hier pakte ze een keurige vierde plek.

Voor de overige Nederlanders in Strzegom verliep het weekend minder vreugdevol. Raf Kooremans stond er goed voor in de lange driesterrenwedstrijd, maar trok zijn paard terug voor het springen.

In de landenwedstrijd eindigde Nederland als vijfde.

 

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.