Ga naar hoofdinhoud

Unanieme zege voor Brisbane FE in Nürnberger Burg-Pokal

Gisteren moesten Helen Langehanenberg en Brisbane FE in de inloopproef van de Nürnberger Burg-Pokal nog genoegen nemen met de tweede plaats, maar in de kwalificatieproef boekte het duo zojuist een unanieme zege. Hubertus Schmidt, die gisteren met Escolar de inloopproef won, mocht zich nu als tweede opstellen en Anabel Balkenhol eindigde met Crystal Friendship net als gisteren op de derde plek.

De Belissimo M-dochter kreeg achten op het protocol voor onder andere de versterkingen in draf en galop, maar ook voor de wisselseries. Nadat de merrie al een paar keer tweede werd in kwalificatiewedstrijden voor deze meest prestigieuze Duitse wedstrijdserie op Lichte Tour-niveau, was het resultaat van 74.293% nu goed voor de overwinning.

Escolar

Schmidt was gisteren in de inloopproef nog goed voor het beste resultaat met de goedgekeurde Escolar, maar kon vandaag niet voorkomen dat de winst en het finale-ticket naar Brisbane ging. De zoon van Estobar NRW liet vandaag hele goede stukken zien in de proef, maar kreeg ook te maken met flinke storingen. Zo kreeg hij negens voor onder andere de uitgestrekte galop en het drafappuyement naar links, maar leverde het drafappuyement naar rechts en de galoppirouette naar links vieren op op de cijferlijst. Met het totaal van 73.049% eindigde Schmidt op de tweede plaats, net als vorige week in München met de volle broer van Escolar, de eveneens goedgekeurde hengst Escorial.

Crystal Friendship

Crystal Friendship (v. Fidertanz) eindigde gisteren met Anabel Balkenhol op de derde plaats in de inloopproef en herhaalde dit vandaag. De ruin kreeg vooral hoge cijfers voor galoponderdelen en de stap en kwam maar een fractie tekort vandaag om boven Escolar te kunnen eindigen. De juryleden waren het ook niet geheel eens over de plaatsing. Twee van hen plaatsten Balkenhol en de ruin op de tweede, twee op de vierde een eentje zette het duo zelfs op de eerste plaats. De uiteindelijke score van het duo was 73.024%.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.