Ga naar hoofdinhoud

USEF evalueert vier gegadigden voor nieuw CCI****

Momenteel worden er wereldwijd slechts zes CCI**** competities gehouden, maar vier Amerikaanse organisaties hebben een bid gedaan om door de FEI opgenomen te worden als zevende wedstrijdlocatie. Het Tryon International Equestrian Center, de Ocala Jockey Club, Great Meadow en Fair Hill Natural Resources Management Areas hebben zich gemeld als geïnteresseerde partijen. Dit zijn slechts de organisaties die bekend hebben gemaakt mee te dingen voor de toekenning.

“We hebben van een aantal organisaties te horen gekregen dat zij interesse hebben om een vierstereventingwedstrijd te hosten en zien dit als een bijzonder positieve ontwikkeling voor eventing in de United States”, vertelt USEF sportdirecteur Will Connell.

Het Tryon International Equestrian Center (TIEC) maakte recent bekend dat zij in 2018 de organisatie van de WEG overnemen van het Canadese Bromont. Het centrum beschikt over alle gewenste faciliteiten en heeft over de jaren heen vele internationale concoursen en nationale kampioenschappen in diverse disciplines een podium geboden, in samenwerking met managing partner Mark Bellissimo, waarvan de organisatie ook de hippische wedstrijdlocaties in Wellington, Colorado en Central Park in NYC exploiteert.

De concurrentie van Tryon bestaat uit Great Meadow (Virginia). Deze lacatie heeft de afgelopen drie jaar meerdere internationale eventingwedstrijden gehost, waaronder de eerste FEI eventing Nations Cup ooit buiten Europa. Fair Hill (Maryland) host al sinds 1989 driestereventingwedstrijden, waaronder de nationale kampioenschappen in deze discipline. De Ocala Jockey Club (Florida) is de minst ervaren partij. Zij organiseerde in 2016 hun eerste internationale eventingwedstrijd en hebben als troef aangekondigd zich in de toekomst enkel op wedstrijden voor de discipline eventing te concentreren.

Het USEF buigt zich nu over welke locatie de CCI**** toegekend krijgt en zal dit zoals het er nu naar uit ziet medio januari 2017 bekend maken.

Bron: CoH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.