Ga naar hoofdinhoud

Valegro’s top vijf küren, van Lyon tot Olympia

Charlotte Dujardin en Valegro. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
We kunnen er maar niet genoeg van krijgen, het kijken naar het wonderpaard Valegro. Woensdag neemt de Negro-zoon afscheid van de wedstrijdring na een carrière waarin hij samen met Charlotte Dujardin alle records heeft gebroken. Olympia Londen is het decor van het afscheid, de plaats waar Valegro zijn wereldrecord kür op muziek liep. 

De FEI maakte een video met de vijf hoogst gewaardeerde küren die Charlotte Dujardin en Valegro hebben gereden. Het begint in Lyon waar het paar de wereldbekerfinale won met 92.179% en het eindigt met het wereldrecord van 94.30% gereden in 2014 tijdens de Olympia Horse Show in Londen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/FEI

Eén reactie op “Valegro’s top vijf küren, van Lyon tot Olympia

  • cees slings

    Jammer wel dat in al die jaren geen enkele muziekproductie (kurmuziek) maar iets heeft bijgedragen aan de kwaliteit van deze combinatie.
    M.a.w.: alle muziekküren waar Velegro op mocht rijden waren en zijn van zeer bedenkelijk nivo geweest; al werden ze achterstevoren afgespeeld, geen enkel jurylid heeft er ooit aandacht aan besteed. Eén van de redenen dat freestyle dressuur z’n glans hopeloos heeft verloren in de afgelopen 5 jaar! Nu nog zien dat Japan straks dressuur kan laten zien; het zal de laatste snik zijn en terecht als combinaties met zulke waardeloze muziekproducties de sport moeten hooghouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.