Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten en VDL Groep Eureka tweede in Helsinki

In de eerste kwalificatie proef voor de Wereldbeker-GP in Helsinki werd Maikel van der Vleuten met VDL Groep Eureka vanavond tweede. In het 1.45m, dat direct op tijd werd verreden, ging voor Italië Luca Maria Moneta er met de winst vandoor. De derde plaats was voor Duitser Christian Ahlmann.

Nederlands kampioenen Maikel van der Vleuten en supermerrie VDL Groep Eureka (v. Chin Chin) klokten een tijd van 57.61 seconden. Niet veel langzamer dan de winnaar, Luca Maria Moneta. Met Connery (v. Cordobes II) ging hij rond in 57.54.

Christian Ahlmann zat Van der Vleuten op de hielen met Aragon Z (v. Askari), nipt 0.03 seconden extra leverde hem de derde plaats op. Italiaan Lorenzo de Luca werd met Zoë II (v. Kannan) vierde, gevolgd door de Rus Vladimir Beletsky. Hij maakte met Rocketman (v. Calypso II) de top vijf compleet.

Voor Henk van de Pol was er met Willink ook een top tien klassering. Met de elfjarige Twister-zoon werd hij achtste. Bart Bles ging Wolisco DDH (v. Nolisco) ook foutloos rond en plaatse zich als vijftiende.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.