Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingstopper Four Legends in veiling WK Ermelo

Four Legends met Marieke van der Putten. Foto: Melanie Brevink
De zesjarige goedgekeurde KWPN-hengst Four Legends KS (Wynton x Ferro) wordt verkocht op de KWPN/EDS-veiling die zaterdag 30 juli plaatsvindt op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. De neef van Bretton Woods en Chagall D&R maakte furore in de hengstencompetitie en was onlangs nog de topper van het KWPN-verrichtingsonderzoek.

Four Legends werd onder de naam Fellini als jonge hengst al aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Maar de eigenaar koos in eerste instantie voor het opleidingstraject als jong dressuurpaard.

In 2014 won Four Legends twee Subli-cup wedstrijden en veroverde hij de President Dressage Cup voor vierjarige dressuurpaarden. In 2015 plaatse hij zich met 9,32 punten voor de finale van het WK in Verden, waar hij zesde werd. Ook werd hij dat jaar derde in de finale van de Pavo Cup met 88 punten.

Na de zeer succesvol verlopen hengstencompetitie 2015-2016 volgde het voorjaarsverrichtingsonderzoek. De Wynton-zoon sloot de drieweekse aanlegtest af met 85 punten.

Geïnteresseerden kunnen Four Legends vanaf vandaag op afspraak uitproberen. Begin juli wordt de volledige collectie van de veiling bekend gemaakt.

Bron: persbericht / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.