Ga naar hoofdinhoud

Veulen voor Gotha FRH

Gotha FRH met merrieveulen van Comme le Père
Gotha FRH (v. Goldfever I), de vosmerrie die jarenlang onder Ludger Beerbaum en Henrik von Eckermann uiterst succesvol was het op het hoogste niveau, heeft haar eerste veulen op de wereld gezet. De nu 17-jarige Goldfever-merrie kreeg bij eigenaresse Madeleine Winter-Schulze in Wedemark een merrieveulen van Comme le pere (v. Comme il faut).

De sportieve carrière van Gotha, die twee jaar geleden met pensioen ging, kende vele hoogtepunten. Zo droeg ze, met Ludger Beerbaum in het zadel, onder meer bij aan het Europees goud voor Duitsland op het EK in Madrid. In de Wereldbekerfinale van 2010 in Genève eindigde de combinatie op de tweede plaats.

Toegevoegde waarde

Hierna nam Von Eckermann de teugels over en bleek de merrie ook voor Zweden van grote toegevoegde waarde door teambrons op het EK in Herning te winnen. Daarnaast won de combinatie in 2014 onder andere de CSI5* Longines Grand Prix van Hong Kong.

Winter-Schulze

Sinds haar pensioen staat Gotha bij eigenaresse Madeleine Winter-Schulze in Wedemark, daar kreeg ze ook het merrieveulen van Comme le pere, een jonge hengst van Beerbaum.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.