Ga naar hoofdinhoud

Vier nieuwe gezichten voor Deutsche Bank Reitsport-Akademie 2017

Exact een jaar nadat het programma werd gelanceerd in Frankfurt werd dit weekend bekend gemaakt welke nieuwe talenten er voor de Deutsche Bank Reitsport-Akademie 2017 zijn uitgekozen. Ursula Wagner, Charlotte Rummenigge, Franziska Stieglmaier en Lisa-Maria Klössinger zijn in het ondersteuningsprogramma opgenomen.

De nieuwe kandidaten werden uitgekozen door de Duitse bondscoah Monica Theodorescu en het Duitse Olympiade Committee (DOKR). Criteria om voor ondersteuning van de professionals van het programma in aanmerking te komen zijn bijzondere prestaties in wedstrijden in de Piaff- und Louisdor-Serie in het afgelopen jaar.

Bijzonder

Wagner had zich voor de Louisdor-Preis in Frankfurt gekwalificeerd, maar kon niet deelnemen omdat haar paard niet fit was. Rummenigge was reserve op het EK voor Young Riders en junioren en finalist in de finale van de Piaff-Förderpreises. Stieglmaier won de finale van de Piaff-Förderpreis in Stuttgart en Klössinger won in Ising de kwalificatie van de Piaff-Förderpreis.

Vertrouwde gezichten

De vier nieuwe talenten worden toegevoegd aan de groep uit de eerste jaargang van het programma. Dit zijn Kathleen Keller, Florine Kienbaum, Victoria Michalke, Juliette Piotrowski, Sanneke Rothenberger en Charlott-Maria Schürmann.

De ruiters kunnen maximaal vier jaar gebruik maken van het programma. Ze krijgen in die tijd persoonlijke begeleiding van professionele trainers, mogen aan speciale wedstrijden deelnemen en krijgen de kans om alle beroepstechnische vragen aan adviseurs van de Deutsche Bank te stellen. Bovendien mag de beste ruiter van iedere jaargang deelnemen aan het CHIO in Aken.

Bron: StGeorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.